sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Karkkipusero


Huhtikuun lopun Knit'n'Natterissa ystävällinen kanssaneuloja vihjaisi erään aloittelevan suunnittelijan tarjoavan tiettyjä ohjeitaan ilmaiseksi, mikäli aloittaa projektin samantien.


Kotiin pääsyäni siis haukkana Ravelryyn sisälle ja Penny Candy Tee jonoon. Seuraavana päivänä odottikin postilaatikossa tarjous ilmaisohjeesta - mikäs siinä, kelpaa minulle. Sopimuksen mukaan loin projektisivun samantien, mutta itse työn aloitus joutui (sovitusti toki) odottamaan muutaman päivän, aivan kaikkia tarvittavia lankoja kun ei laatikosta valmiina löytynyt.


Ohje oli selkeä ja hyvin kirjoitettu - jos samalta suunnittelijalta tulee muita kiinnistavia malleja, niin varmasti tulen ostamaan. Ohutta sukkalankaa jaksoi myös tikuttaa hyvin, kun työssä oli vaihtelua: pusero aloitettiin helman pitsineuleesta, jatkui vartalon raitaosuudella ja päättyi kauluksen pitsiin. Kun vielä punainen lanka oli eläväpintaista, teki aina vain mieli neuloa se seuraava raitapari... 

Opal 4-ply, n. 10 g (tummanvihreä)
Garnstudio Drops Baby Merino, 40 g (vaaleanvihreä)
Patons UK Fairytale Dreamtime 3ply, 75 g (valkea)
Sparkleduck Galaxy, 75 g (punainen)
Puseron ainoa miinuspuoli oli useasta värinvaihdosta johtuva tuhoton päättelyurakka. Olenkohan koskaan maininnut, ettei langanpäiden päättely suinkaan ole suosikkipuuhaani? Seuraavat Penny Candyt (kyllä, sunnitelmissa on useampikin tämän puseron neulonta) teenkin laiskuuttani kaksivärisinä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti