maanantai 4. huhtikuuta 2016

Kinder Scout


Tilasin miehelle joululahjaksi Trail-lehden. Ekassa numerossa lukijoita kehotettiin kiipeämään vuoden aina seitsemälle UK:ssa sijaitsevalle vuorelle, ja mieshän tarttuii haasteeseen. Ekan vuorensa hän kävi jo valloittamassa tammikuussa mutta tälle toiselle reissulle lyöttäyimme minä ja lapset mukaan - meidänkin on joskus patikoimaan päästävä.


Peak Districtin länsilaidalla sijaitseva Kinder Scout oli mainio valinta koko perheen kohteeksi. Reitti oli helppo, tarpeeksi aikaisin liikkeellä ollessa saatiin auto lähes polun päähän (= vähemmän valitusta lapsilta tylsää asfalttitietä kävellessä) ja reitti ylös oli äärimmäisen helppo, sen kun vain seurattiin kivettyä polkua.


Perheen hienohelmakin nautti päästessään ulkoilemaan siisteille poluille. Hipsun kannalta harmillisesti siistit polut päättyivät pian huipun tasangon saavuttamisen jälkeen ja jouduttiin seikkailemaan ihan pehmeällä maaperällä. Tämä tosin tuotti myös suunnatonta iloa etenkin lapsille, varjoisista syvennyksistä kun löytyi, tadaa, lunta!


Lumen lisäksi iloa tuottivat myös tasangon kivimuodostelmat. Ilmeisesti tuuli on muovannut ylätasangon kivistä varsinaisia taideteoksia. Meille vanhemmille riitti (pääasiassa) ihan pelkkä muotojen ihailu, mutta lapsethan olivat innoissaan kun pääsivät kiipeilemään erikoisten kivien päälle: tuolta löytyivät niin krokotiili, poni kuin pylväs kaikkien abstraktien muotojen lisäksi.


Takaisin autolle oli tarkoitus palata pienempää polkua pitkin. Karttaan merkittyä polkua ei kuitenkaan maastosta löytynyt, joten päädyttiin seuraamaan toista, vielä pienempää polkua jolla tuokio aiemmin oltiin muita patikoijia nähty. Hyvin laskeutuminen onnistui näinkin, tosin viimeisillä metreillä poika turvautui perinteiseen pyllymäkeen (hyvin luisti heinikossakin) ja jyrkkiä rinteitä pelkäävää kuopusta joutui kantamaan.

Koko reitin pituus n. 9 km, nousua reilut 300 m ja huippukorkeus vähän päälle 600 m. Mainio koko perheen patikointireitti siis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti