tiistai 11. joulukuuta 2012

Massatuotanto kunniaan


Perheessä on kaksi koululaista. Nuoremman luokassa työskentelee kaksi opettejaa (toinen alkuviikosta, toinen loppuviikosta) ja kaksi teaching assistantia. Vanhemmalla on yksi opettaja ja yksi kouluavustaja. Kuinka monta joululahjaa täytyy äidin tehdä, ja kuinka stressaantuneeksi äiti ennättää ennen joulua?


Tänä vuonna opettajien lahjoihin ei hirvittävästi tosin mielikuvitusta käytetty. Alunperin suunnitelmissa oli huovutetut tossut, mutta koska ensimmäiset kolme yritelmää päätyivät omaan käyttöön (=yksikään pari ei läpäissyt lahjakriteerejä) täytyi ottaa käyttöön suunnitelma B eli kämmekkäät paksuhkosta langasta. Kun yksi pari vei aikaa vain nelisen tuntia, ei näihin viiteen pariin onneksi kovinkaan montaa iltaa kulunut. Lisäksi olettaen, ettei esikoisen opettaja Mr L. oikein vaaleanpunaista ja/tai kimallusta arvosta, annettaneen hänelle se perinteinen (kuohu)viinipullo. Stressikäyrä ei siis näiden lahjojen takia noussut juuri lainkaan.


Valkeat ja vaaleanpunaiset kämmekkäät on neulottu Cascade 220:sta (valkeisiin lankaa kului 80 g/pari, lyhyempivartisiin vaaleanpunaisiin 60 g/pari). Punaiset on tehty viimevuotisen miehen joululahjapuseron ylijäämälangoista (Drops Karisma, 80 g/pari).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti