perjantai 14. joulukuuta 2012

It's beginning to look like Christmas

Esikoinen on viettänyt lähes koko tämän viikon kotona flunssaansa potemassa. Onneksi tähän aikaan vuodesta askarteltavaa - ja äidillä askaertelutarvikkeita - riittää, joten pitkästymisen uhatessa on tekemistä riittänyt.

 

Tänä vuonna pakettikorteiksi tehtiin pöllökoristeet Sukeltelijan ohjeiden mukaisesti. Osa tuotoksista muistuttaa ehkä enemmän Harry Potterin Dobbya kuin pöllöä, mutta onneksi lajiltaan epämääräisiä olioita voi aina kutsua tyttären tekemiksi... Omien lasten paketteja koristavat pöllöt kerätään visusti talteen ja käytetään tästä lähtien kuusen koristeina. Toivottavasti myös muut lahjansaajat ottavat tämän mahdollisuuden huomioon!


Pöllöjen valmistuttua vaihdettiin askartelumassa huopuvaan lankaan. Lankalaatikon pohjalla tilaa vieneet jämäkerät pyöriteltiin pieniksi palloiksi ja lykättiin pesupussissa muun pyykin ohella koneeseen pyörimään. 40 asteen pesu riitti hyvin huovuttamaan nämä langat tiiviiksi palloiksi. Pallojen kuivuttua tytär pujotteli ne neulan avulla lankaan, langanpäät kiinni ja tadaa, kaulakoru serkulle annettavaksi oli valmis! Nyt pyöritellyt pallot riittivät kolmeen joululahjaan eli kahteen kaulakoruun sekä pannunaluseen - kunhan sopivia lankoja kertyy lisää, niin samanlaisen pannunalusen voisi tehdä omaankin käyttöön.

Huovutetut kaulakorut ja pannunalunen jämälangoista
Cascade 220, Noro Silk Garden, Rowan Tapestry, Rowan British Sheep Breeds Chunky

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti