maanantai 3. kesäkuuta 2013

Thermal

Suomessa vielä asuessamme langat vaihtuivat kevään koittaessa lähes automaattisesti puuvillaan ja pellavaan. Englannissa villapaitojen neulominen jatkuu läpi kesän...

Thermalin esittelytekstissä todetaan "Still feeling the cold beneath your handknit woolen sweaters? Need a little something to wear fire-side in the chalet after a day on the slopes?". Alpit, laskettelurinteet ja takkatulet eivät nyt ole lähiaikojen suunnitelmissa, mutta kevyelle villapidalle on kuitenkin näin kesäisinkin tarvetta. Lankana tässä puserossa sama kuin edellisessäkin, Artesano Definition sekä ko. langan loputtua kesken Opal 4ply.

Thermal
Artesano Definition (väri Cream Cake), 300 g
Opal Uni 4ply, 40 g

Lanka siis meni loppumaan kesken tässä työssä. Vartalon ja ensimmäisen hihan valmistuttua asia kävi täysin selväksi, lopuilla 40 g ei toista hihaa valmiiksi saisi. Lankalaatikosta onneksi löytyi samanpaksuista ja lähes prikulleen samanväristä Opalia - hihan resorin jälkeen otin siis Opalin työhön mukaan, ja vuorottelin lankoja kerroksen välein niin pitkään kuin Definition'ia riitti. Itse hihassa ei värinvaihtoa siis huomaa, mutta hihan ja puseron yhdistämiskohdassa kylläkin jos puseroa tarkkaan tiiraa. Minulle värit ovat kuitenkin tarpeeksi lähellä toisiaan eikä pieni ero häiritse lainkaan. Toistaiseksi ainakaan!

Oikealla Opalilla neulottu hihapyöriö, vasemmalla Definition'lla neulottu olka. Opal on hitusen kellertävämpi, mutta käytössä eroa ei onneksi huomaa.

Tykkään! Loman aikana villiintymään päässeestä nurmikosta tykkäänkin huomattavasti vähemmän, eli huomenna pitänee kaivaa ruohonleikkuri autotallista esille. Onneksi nurmikon lisäksi myös varsinaiset viljelykset ovat alkaneet rehottaa nyt kunnolla.

Mallineule on todella joustavaa. Silmukkamäärä on sama kuin Folded'ssakin, mutta tämä pusero menee hyvin tarkkaan vartalonmyötäisesti. Pienikin turvotus näkyy siis tämä pusero päällä selvästi - turvotuspäivinä kannattaa siis valita joku toinen paita päälle, tai muuten on vaarana saada onnitteluja tulevasta perheenlisäyksestä. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti