lauantai 22. maaliskuuta 2014

Monte Rosa


Monte Rosa on yksi niistä ohjeista, jotka iskevät ja lujaa heti ilmestyttyään. Aivan samantien takki ei puikoille päässyt, mutta kun muiden projektien valmistuttua laatikosta löytyi sopivaa lankaa  Monte Rosaa varten ei uutta työtä pahemmin tarvinnut miettiä.


Ohje oli vähintään yhtä hyvä kuin mallikin. Jokainen työvaihe oli neuvottu yksityiskohtaisesti, ja uudenmallinen hihanistutus toi mielenkiintoa yläosaan. Tätä menetelmää tulen varmasti käyttämään jatkossa aina, kun pitäisi puseroon istutetut hihat neuloa - saumojen ompelu on nimittäin aivan vihoviimeistä hommaa!


Muutamassa kohdassa tosin poikkesin ohjeesta. Ompelua välttääkseni poimin kauluksen sisäpuolen silmukat kaula-aukosta ja neuloin sileää kuviovärillä 2 kerrosta vähemmän kuin kauluksen ulkopuolella, minkä jälkeen vielä kaksi kerrosta sileää päävärillä. Tämän jälkeen kauluksen kaksi kerrosta yhteen kolmen puikon päättelyllä.


Pienempiä ohjeesta poikkeamia olivat sitten valesivusaumojen kaksi oikeaa silmukaa yhden sijaan, samoin kuin hihojen valesauman kaksi nurjaa. Lisäksi kainalossa poimin kahdeksan silmukkaa hihaa varten ohjeessa mainitun kahden sijasta - minulla on paksut kädet ja näin paksulla langalla jo kuudenkin silmukan ero on huomattava.

Monte Rosa by Isabell Kraemer
Drops Lima, 460 g ja Cascade 220, 40 g

Jälkikäteen ajatellen olkapäille olisi kannattanut luoda vähemmän silmukoita, nyt hartiat tuppaavat valumaan helposti turhan alas. Mielessä kutkuttaakin ajatus samasta takista ryhdikkäästä puuvillalangasta neulottuna. Milloinkahan sellaisenkin ehtisi tekemään?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti