perjantai 7. maaliskuuta 2014

Violetti timantti


Ihmeellistä mutta totta: kesä lähestyy, ja kesälangat eli ohuemmat puuvilla- ja pellavalangat alkavat kiinnostaa. Ensimmäinen kesäneulekin on jo valmis, sopivasti juuri ennen ensi sunnuntaille ennustettua kesäsäätä.


Tämä timanttitakki syntyi uutta ohjetta testatessa. Suuri oli ero aikaisempaan ohjetestiini - jos Wrynose & Hardknott -testissa oli kyse lähinnä langanmenekin varmistamisessa, niin tässä testissä pääsin ihan oikeasti korjaamaan & parantamaan ohjetta. Tykkäsin kuitenkin ohjeesta puutteineenkin hurjasti, samoin kuin valmiista takista: kesäksi tarvitaan vähän kevyempää & naisellisempaa vaatetta ylle.


Repsottavista nappilistoista en sen sijaan pidä. Lisäksi kun olen huomannut pitäväni villatakkeja lähes poikkeuksetta aina napitettuna, päätin repsottamisen välttämiseksi ommella nappilistat yhteen. Etumuksen napit ovat siis tässä puserossa lähinnä koristeina.


Napit ovatkin oma lukunsa sinänsä. Unravelista ostin napit juuri tätä takkia silmällä pitäen, mutta tosipaikan tullen huomasinkin jemmanneeni napit johonkin Todella Hyvään Säilöön. Nappien häviämisen huomattuani keltaisen ja violetin liitto alkoi houkutella, mutta kaupunkireissulta keltaisten nappien kanssa kotiin palattuani yhdistelmä alkoi kuitenkin tuntua liian rohkealta. Onneksi kotoa löytyi lajitelma erisävyisiä & hieman erikokoisia turkooseja nappeja, jotka tuntuivat piristävän muuten tummahkoa neuletta. Neuleen todellinen väri on siis lähinnä tätä alinta kuvaa, ylimmät kolme ovat aivan liian vaalean violetteja.

Purple Diamond (testineule Amonierin Grey Diamondia varten)
Rowan Creative Linen, 410g/820m

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti