lauantai 19. heinäkuuta 2014

Sadonkorjuuaika


Helteiden alettua havahduin huomaamaan kaikkien neuletakkieni olevan kylmempiin säihin suunnattuja paksuja villatakkeja. Onneksi pian havaintoni jälkeen alkoivat myös alennusmyynnit - tällä kertaa John Lewisin alennusmyynnistä löytyi Rowanin Summer Tweedia (70% silkkiä/30% puuvillaa), juuri passelia lankaa kesätakkiin.


Langan löydyttyä oli seuraavana ongelmana oikean ohjeen löytyminen. Langan rakenne ei tuntunut suosivan pitsiä tai palmikoita, joten mahdollisimman simppeli malli ilman turhia hörsökkeitä piti löytää. Kiivaan Ravelryn selaamisen jälkeen löytyi onneksi Harvest - ei turhia kikkailuja, simppeli ylhäältä alas raglan ilman ainuttakaan ommeltavaa saumaa, ja mikä parasta, vieläpä ilmaiseksi!


Nyppyinen, helposti hiutuva lanka ei ollut mitään nautittavaa neulottavaa (+ lanka pölisi uskomattoman paljon) mutta valmis takki on juuri sopiva lämmike kesään. Näin yksinkertaisessa mallissa langan elävä pinta pääsee oikeuksiinsa, mutta toisaalta sama pätee myös toisinpäin - lanka ei vie turhaan huomiota takin kauniilta mallilta.  

Rowan Summer Tweed, väri Oats, 350 g

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti