maanantai 23. helmikuuta 2015

Aamulenkillä Lontoossa

Isommat lapset lennähtivät half-termin ajaksi Suomeen isovanhempia tervehtimään (kiitokset vielä kaikilla asianomaisille - poika ilmoitti heti ensimmäiseksi meidät nähdessään lähtevänsä ensi lomalla uudestaan Suomeen) joten mehän otimme miehen kanssa asiasta kaiken irti ja lähdimme minilomalle Lontooseen kuopuksen kanssa.


Aina Lontoossa käydessä olen kadehtien katsellut kaupungilla lenkkeileviä ihmisiä joten lenkkivaatteiden mukaanotto oli must. Sunnuntaiaamuna mies ja kuopus jäivätkin vielä lastenohjelmia katsomaan ja hotellihuoneeseen torkkumaan minun suunnatessani ulos.


Yövyimme Kensingtonissa joten itsestään selvästi tie vei ensimmäiseksi Hyde Parkiin. Seitsemän aikaan aamulla oli vielä hyvin hiljaista; Kensington High Street oli typötyhjä eikä puistossakaan juuri muita näkynyt. Nousevan auringon valossa oli mukava juosta, ilma oli raikas ja pikkuhiljaa alkoi muitakin lenkkeilijöitä näkyä.


Hyde Park Corneriin päästyä mittariin oli tullut vasta vajaat viisi kilometriä, joten reitti jatkui Buckinghamin Palatsille. Royal Standardia ei salossa näkynyt, eli kuningatar ei ilmeisestikään kotona ollut. Parempi oli siis jatkaa edelleen hotellille.

 Buckinghamin palatsilta reitti takaisin Kensingtoniin on tuttu periaatteessa, mutta niin vain jotenkin löysin itseni Victorian asemalta. Hups. Pienen mutkan kautta Eaton Squarelle, edelleen Sloane Squarelle ja nyt ei enää eksymisen vaaraa ollutkaan - suoraan vain takaisin Hyde Parkiin näyteikkunoita matkan varrella ihaillen.


Hyde Parkissa oli sitten tarjolla toisenlaista silmänruokaa: syklaamit ja lumikellot olivat jo kukassa, krookukset ja narsissit puskemassa nurmikon läpi ja muutenkin kevät tuntui olevan vähintään tulossa jos ei vielä aivan päällä. Ihanaa, kohta pääsee taas t-paidassa ulos lenkille!


Yhteensä matkaa kertyi 11.5km ja aikaa kului 1:12. Hyvä alkulämmittely ennen päivän turistiosuutta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti