lauantai 21. maaliskuuta 2015

Passenger

Helmikuun alkupuoliskolla olin oikeassa paikassa oikeaan aikaan Annamaria Ötvösin hakiessa testineulojia uudelle ohjeelleen. Koska malli oli juuri se mitä olin jo jonkin aikaa, tuloksettomasti, haeskellut itselleni neulottavaksi en tuossa tilanteessa lainkaan aikaillut vaan laitoin heti viestiä innokkuudestani ohjetta testaamaan.


Kokeneiden suunnittelijoiden ohjeiden testaaminen on kyllä joka kerta ollut todellinen ilo. Tässäkään ohjeessa ei ollut yhtään epäselvyyttä eikä virheitä, vaan ohjeen mukaan pystyi neuloa posottamaan mitään sen suurempia miettimättä. 

 Passenger by Annamaria Ötvös
Malabrigo Yarn Rios, väri Teal, 500 g


Työ on aloitettu ylhäältä hartioista. Ensin neulotaan ylempi takakappale, kainaloihin saavuttaessa silmukat jätetään odottamaan ja neulotaan etukappale valmiiksi. Kainaloissa työ yhdistetään ja neulotaan loput vartalosta, minkä valmistuttua on enää hihat ja kaula-aukon viimeistely. Helppoa ja yksinkertaista!


Lankana on Malabrigo Rios värissä Teal. Aiemminhan olen käyttänyt tätä lankaa osana villapaitaa sekä (nyttemmin esikoisen omimassa) myssyssä. Isommissa pinnoissa langan käyttäytyminen oli siis täysi arvoitus...


Etukäteen lähinnä pelkäsin  eläväpintaisen ja pienissä erissä käsinvärjätyn langan selviä sävyeroja kerien vaihtuessa. Nämä kerät olivat kuitenkin mitä ilmeisimmin samaa värjäyserää sillä kerien välillä ei eroja ollut - ainoa selkeä värinvaihto on takakappaleen yläosassa, vähän ennen kainaloita, jolloin langan sävy muuttuu yht'äkkiä astetta tummemmaksi. Muutos siis tapahtui kerän sisällä, ei kahden kerän muutoskohdassa.



Tätä sävyeroa lukuunottamatta lanka vaikuttaa hinta-laatusuhteeltaan aivan loistavalta! Neuletuntuma on miellyttävän silkkinen, neulepinta tasainen ja väri miellyttävän elävä. Etukäteen pelkäsin eniten pehmeän langan nopeaa nukkaantumista mutta tämä pelko osottautui turhaksi - pusero on ollut päällä viikottain (talvi tuntuu täällä vaan jatkuvan ja jatkuvan, eli lämpimät ja mukavat neuleet ovat nyt arvossaan) ja neule on edelleen hyvässä kunnossa ilman järkyttäviä nukkapalloja. Voin siis lämpimästi suositella sekä tätä ohjetta että lankaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti