torstai 31. joulukuuta 2015

Se neuloo sittenkin

 Olkoonkin opiskelukiireet, masentava harmaus ja joulualusstressi vain tekosyitä mutta tänä syksynä olen neulonut masentavan vähän. Ne käsintehdyt joululahjatkin on laskettavissa peukalolla...


 Jostain kumman syystä kuitenkin ilmoittauduin neulomaan tutulle ponchon. Suunnitttelu oli hauskaa palmikoiden etsimisineen ja kauluksen pohtimisineen, mutta alkuun itse neulominen oli yhtä tuskaa. Tottumuksen puutetta tai jotain... Sitten taas kuitenkin napsahti, kuvio jäi päähän (eikä siis enää tarvinnut joka kierroksella kirjasta luntata) ja työ tuntui etenevän kuin itsestään.



Lankana on Garnstudion Drops Merino (9.5 kerää). Itse en olisi ehkä tätä lankaa valinnut, mutta kokemus oli kuitenkin positiivinen ja saatan vielä hyvinkin samaiseen lankaan myöhemminkin päätyä: neuletuntuma oli pehmeä, ja kahden erisävyisen harmaan yhdistelmä tuo mukavaa vaihtelua neulepintaan.


Ponchon malli on omasta päästä vedetty, tosin maksullisista malleista on jonkin verran mallia otettu. Pääpalmikon malli on peräisin Esteristä (Kaikki lähti lapasesesta), sivupalmikot peruspalmikoita ja palmikoiden ulkopuolinen pinta valepatenttia. Ponchon takaosa on muotoiltu lyhennetyin kerroksin etuosaa pidemmäksi.


Ja sitten se oma suosikkini tästä ponchosta: tämänvuotisesta joulukalenterista sain valmiisiin neuleisiin kiinnitettäväksi Made with love -lätkiä. Ihania.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti