sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

49 pientä elefanttia marssii näin...

Nyt on sitten tyttärelläkin oma Ella Funt. Olisi ollut jo pidempäänkin, ellen inhoaisi langanpäiden päättelyä yli kaiken... Takki siis neuloitui nopsasti, Serena oli (edelleen) ihanaa neulottavaa ja mallineule yhtä viehättävä kuin aiemminkin. Harmi vaan kun edellisen kirjoneuletyön tapaan neulepinta ei nyt muodustunut yhtä tasaiseksi - langanjuoksut jäivät aivan liian pitkiksi ja työn valmistuttua jouduin kiristelyhommiin. Jälkiviisaana on helppo todeta kiristystyön olleen viisainta aloittaa alimmasta kirjoneulerivistä yhä ylemmäs edeten, mutta noinhan minä en suinkaan toiminut vaan kiristelin rivin sieltä, toisen täältä, ja lopuilta lähes jokaiselta riviltä roikkui rivin keskeltä ylimääräinen lankalenkki pääteltäväksi.


Ylimääräiset lenkit kiristeltyinä ja päättelyt enää jäljellä. Tuota päättelyään takki saikin odottaa kuukauden päivät...

Nyt on kuitenkin viimeisetkin langanpäät päätelty ja napit ommeltu. Kerrankin kannatti antaa takin odotuttaa nappejaan pitkään, sillä Täydelliset Napit löytyivät sattumalta Farnhamin käsityömessuilta. John Lewiksen nappihylly saikin nyt vakavasti otettavan kilpailijan; täst'edes taidan aina ensin tarkistaa Textile Gardenin nettisivut nappeja kaivatessani!

49 pientä elefanttia
Manos del Uruguay Serena, 2.3 kerää vaaleanpunaista (Gold Tail) ja 0.5 kerää sinistä (Sea Horse)
Napit Textile Gardenilta

Kummipojan takin lailla tämäkin on neulottu 18-24 kk:n ohjetta seuraten. Siinä missä kummipojan takki oli jo joulun alla juuri sopivan kokoinen, on tässä meidän kirppuneidin takissa vielä runsaasti kasvunvaraa. Ikäeroahan lapsilla on hurjat kolme päivää... Haalarin alla lämmikkeenä takki menee onneksi tuollaisenaankin, mutta kesään mennessä tytär toivottavasti ehtii sen verran kasvaa että takkia pystyy käyttämään ilman yletöntä hihojen käärimistä.


Ohjeesta poiketen korvasin kaksi ylintä kuvioriviä uudella fanttirivistöllä.Yhteensä pieniä elefantteja on takissa 49 kappaletta: vähän kaavailin alkuun laittavani ylärivin fantit kulkemaan vastakkaiseen suuntaan, mutta lopulta päädyin kuitenkin alkuperäisen kuvion kopioimiseen sellaisenaan.


2 kommenttia:

  1. Voi, miten kaunis! Onko tähän ohje jossain? Hyvä työmatkaprojekti...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ella Funtin ohje (6$) löytyy Flint Knitsin sivuilta, klik: http://www.flintknits.com/blog/?p=189.

      Poista