lauantai 11. tammikuuta 2014

Francis

Aikaisemmissa postauksissa tekovaiheessa ollut Francis (Philin & Mickin arkeologikollega, luonnollisestikin) valmistui vihdoinkin pari päivää sitten. Vaikka itse neuletyö valmistuikin suhteellisen nopeasti niin itse viimeistely ei suinkaan ole vahvimpia puoliani!

Francis 
Araucania Ranco Solid, n. 130 g (punainen)
SandnesGarn Sisu, n. 50 g (vihreä)
Garnstudio Baby Merino, n. 50 g (oranssi)
Tarkemmat tiedot ja muokkaukset Ravelryn projektisivulla

Aikaisempien dinopuseroiden lailla fingering-paksuinen lanka (28 silmukkaa per 10 cm) vaati ohjeen muokkausta oikean koon saavuttamiseksi. Nyt en voinutkaan vain valita isompaa kokoa ja seurata ohjetta muuten orjallisesti, vaan jouduin jopa laskemaan silmukkamääriä oikean koon saavuttamiseksi. Kaula-aukossa onkin 94 silmukkaa ja kaarrokkseessa leveimmillään 16x16 silmukkaa, lisäykset näiden kerrosten välillä on neulottu ohjeen (10v) mukaan.


Francisin langat ovat ylijäämälankoja menneistä töistä. Oranssin tilalle harkitsin pitkään tummempaa ruskeaa, mutta pojan mielipiteen perusteella oranssi oli valittava.Seuraavalla kerralla jättänen lasten mielipiteet huomiotta sillä vaikka oranssi kovin pirteä onkin, ei se oikein kunnolla erotu dinosauruksissa vihreästä taustasta. Viimeistelyvaiheessa oli siis ommeltava kullekin dinosaurukselle selkeämmät ääriviivat - ei mikään helppo ja nopea homma, jos minulta kysytään. Kannattava kylläkin!




5 kommenttia:

  1. Sä olet kyllä niin mielettömän aikaansaava! Siis luulisi, että kun mulla on päivittäin reilu tunti työmatkoja ja yleensä aina neulon, niin pystyisin johonkin, mutta ei... Samat simppelit projektit roikkuu puikoilla aina vaan :P

    Tämä on kyllä mielettömän hieno! Kelpaisi varmasti meidänkin pienille ukoille :) Ehkä kuitenkin vain nappaan tuon kuvion ja lisään sen esim. pipoon, tulee ainakin valmista ;)

    VastaaPoista
  2. Kiitos :).

    Diplodocus on koukuttava ohje. Hihoja lukuunottamatta tylsää ainaoikeaa ei ole juuri ollenkaan, vaan lyhennetyt kerrokset/kirjoneule/raidat pitävät mielenkiinnon yllä. Lisäksi kun pusero pitäisi ohjeen mukaan neuloa paksummalla langalla (20 silmukkaa per 10cm, ei toimisi minun hikoilijallani) niin valmista tulee nopeaan.

    VastaaPoista
  3. Kivan iloinen paita! Täälläkin on lapsilla ollut toiveita villapaidasta, mutta kasvavatkohan yli ennen kuin saan valmiiksi..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Näin pari viikkoa paidan valmistumisen jälkeen alan olla ihan tyytyväinen oranssin valintaan, tekeehän se paidasta todellakin pirteän.

      Sinulla on muuten tosi hyvä blogi; minusta tuli kertaheitolla fani :)

      Poista
    2. Heh, jaahas. :D

      Mun mielestä oranssi sopii tohon oikein hyvin. Tulee just sellainen pirteä ja iloinen fiilis :)

      Poista