perjantai 21. helmikuuta 2014

Carradal

Kerran kuukaudessa tämä kotiäiti lähtee viihteelle pubiin. Meno onkin kantapaikassamme sangen villiä: lankoja hiplataan ja vertaillaan, valmiita projekteja esitellään ja tulevia esitellään.


Inspiraation lähteenä Knit'n'Natter onkin lähestulkoon Ravelryn veroinen. Ravelryyn ihanat ohjeet voivat kadota muiden ohjeiden joukkoon, mutta onneksi kerran kuukaudessa pääsee niin sanotusti selaamaan parhaat päältä.


Loun vinkistä päätinkin Ravelryssa tutustua Lucy Haguen ohjeisiin. Tämä kannattikin, sillä tilaamalla Lucyn infokirjeen sähköpostiinsa sai valitsemansa ohjeen ilmaiseksi. Mikäs siinä, toinen toistaan upeampia huivimalleja mutta helposti valinta kuitenkin osui Carradaliin.


 Lankana Dropsin Alpaca, pitkään lankalaatikossa muhinut harmaa sekä toista projektia varten tilattu sinappi. Alkuun huivi oli mitä parasta tv- tai autoneulontaa; tasaista sileää ja lisäyksiä vain tasaisin välein. Reunuksen palmikoissa tilanne kuitenkin muuttui ja tarkkana sai olla - ohjeen oli parasta olla koko ajan vieressä.


Ohjeen tarkasta lukemisesta huolimatta pari virhettä/muokkausta huiviin kuitenkin tuli:
  • Huivin vartalo-osuus tuli epähuomiossa turhan pitkäksi, mutta tämä virhe oli pikemminkin onni onnettomuudessa: Alpaca oli ohjeen lankaa ohuempaa, joten ohjetta seuratessa huivista olisi tullut vähän turhan pieni. 
  • Reikärivi ennen palmikkoreunusta jäi väliin, ja tämä harmittaa minua - kuvista katsottuna huivi olisi paremmin näköinen reikärivin kanssa. Koska huomasin virheen vasta viimeistelyvaiheessa, niin en todellakaan lähtenyt enää reunusta purkamaan.
  • Ohjeen mukaista picot-reunusta en saanut millään siistiksi, joten parin yrityksen jälkeen päätin neuloa helpomman ja yksinkertaisemman i-cord -reunan. Tästä itseasiassa tykkäänkin picot-reunusta enemmän.
Carradal by Lucy Hague
Drops Alpaca, harmaa 45g ja sinappi 120g

Kaiken kaikkiaan hyvä huivi. Tykkään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti