lauantai 8. helmikuuta 2014

King's College



Viime vuoden joululahjoissa mies onnistui yli odotusten. Yksi lahjoista oli toivomani (ja totuuden nimissä myös itse ostamani ja paketoimani - muut lahjat mies kyllä hankki aivan omatoimisesti) Knitting Architecture. Kirjan 20 mallista seitsemän pääsi samantien to do -listalle ja kahdeksan ohjeen kohdalla malli ja toteutus kiehtovat vaikkei valmis tuote aivan omalta tunnukaan. Kiinnostavien ohjeiden prosenttiosuus on siis kohdallaan.


Kirjan ohjeiden neulominen alkoi siis, luonnollisestikin, ensimmäisestä mallista eli Mari Muinosen King's Collegesta. Alkuperäisen ohjeen poolokauluksen päätin suosiolla jättää väliin ja neuloa vain kymmenen kerroksen joustimen kaula-aukkoon.


Lankavalintani, Dropsin Alpacan, neuletiheys poikkesi (jälleen kerran) merkittävästi ohjeessa annetusta (26x38 vs. 21x27). Sopivan puseron saavuttamiseksi lähdin siis neulomaan omaa kokoa isompaa puseroa, eli käytännössä loin pienempien koiden silmukkamäärän puikoille ja neuloin ohjeen mukaisia lisäyksiä kunnes saavutin itselleni oikean koon (ohjeen 37  1/4'' silmukkamäärä). Leveyden lisäksi myös kaarrokkeen korkeutta joutui säätämään palmikot loppuessa jo hyvän matkaa ennen kainaloiden saavuttamista; sileää oikeaa vain loppumatka. Jälkiviisaana on tosin helppo todeta, että helpostihan tuohon olisi vielä yhden palmikkokuvion jatkanut...

King's College by Mari Muinonen (Knitting Architecture)
Drops Alpaca, väri 0401, 300g 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti