perjantai 23. tammikuuta 2015

Vilja


Elokuussa valmistunut Old Romance on ylivoimaisesti loppuvuoden ylivoimaisesti käytetyin neuleeni. Takki on helppo napata lämmikkeeksi aina tarvittaessa, ja malliltaan ja väritykseltään takki sopii myös monen vaatteen kanssa. 


Toinenkin versio piti siis samasta takista saada. Mittarin lisäksi joulupukki toi myös lahjakortin Titityyhyn, ja tuolta löytyi  Louhittaren Luolan Pohjan neitoa hihojen pitsisuikaleiksi ja Rintalan tilan Iivaria takin pääväriksi. Lanka siis ohjetta huomattavasti paksumpaa (Iivari DK/worsted, Pohjan neito sport) joten sekä silmukkamääriä että kerroksia piti vähentää vähän sieltä ja täältä, perusteena ihan vain vanha kunnon mutu.


Alkuperäiseen Old Romanceen olen välillä kaivannut kiinnitysmahdollisuutta joten tähän versioon oli napit ja napinreiät tehtävä. Nappilistat ja kaulus on viimeistelty i-cordilla; suosikkini ehkä kaikista neulemaailman tekniikoista jota pyrin soveltamaan aina tilaisuuden tullen. Lisäksi niskan istuuvuuden parantamiseksi kavensin pitsisuikaleen takareunan kohdalla joka toisella kerroksella. 

Rintalan Tilan Iivari (300 g) ja Louhittaren Luolan Pohjan neito (80 g)


Suunnitelmissa oli tehdä takista pitempi, mutta neljäs kerä Iivaria on kadonnut jonnekin matkalaukkujen syövereihin. Voisin vaikka vannoa neljä kerää Iivaria Titityystä ostaneeni ja nämä kerät myös mukaani Jyväksylästä ottaneeni, mutta niin vain kotona oli kolme kerää jäljellä. Menee tämä toki näinkin, mutta ehkä se kolmas, pidempikin takki on vielä neulottava...


(Vilja)peltoa onkin hyvä tarkkailla niin pitkään kun se tässä vielä on: vuoden päästä paikalla pitäisi kulkea ruuhka-aikoina loputon autojen virta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti