sunnuntai 18. tammikuuta 2015

X-country Sunday

Alkusyksystä kaipuu ratatreeneihin kävi liian kovaksi joten alkoi armoton lähiseutujen juoksuseurojen kartoittaminen. Pari vuotta sitten kaikki olikin niin helppoa, sen kun vain liittyi lähimpään aikatauluista välittämättä, mutta nykyään lapset ja heidän harrastuksensa asettavat myös omat rajoituksensa meidän vanhempien iltamenoille. Lähimmät juoksuseurat tipahtivatkin samantien pois aikatauluista lasten harrastustoiminnan perusteella. Onneksi parinkymmenen kilsan säteeltä löytyi sopiva: treeneja lauantaita lukuunottamatta jokaisena päivänä, ja mikä parasta, ratatreenit perjantaina.  


 Ihan pelkästään ei kyllä radalla seurassa pysytä. Talvisin seudun juoksuseurat kisaavat (puolitosissaan?) maastojuoksuliigassa: jokainen seura laittaa kisan pystyyn vuorollaan, matkaa vajaa kymppi ja ilmeisesti mitä mutaisempi maasto sitä parempi. Mäkisestä maastosta lisäbonusta - tämänpäiväisen reitin mainostettiin olevan 'flat', mutta oli kyllä mäkisin tasainen maasto missä olen ikinä ollut... Matkana tänään 5.5 mailia (Suunnon mukaan 9.08 km), ja aikaa minulla kului 50 minuuttia ja risat. Ilmeisesti pääsin ihan pisteillekin asti eli hyvin meni.

Kisan jälkeen ja hengityksen tasaannuttua oli aika tarkastella vahinkoja. Kengät, hmm, ehkäpä pesun tarpeessa. Myös trikoot voisi pestä - kuraa löytyi takamuksesta asti. Piikkiherne (gorse) oli repinyt sormen verille, ja kotona veriläiskiä paljastui myös reisistä. 




Hauskaa siis oli ja parin viikon päästä uusiksi kauden viimeisessä maastokisassa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti