sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Näin sävel soi askelten


Parin lämmittelyviikon jälkeen vanha tuttu viikkorytmi on taas alkanut löytyä. Tälle viikolle olenkin saanut kirjattua kokonaiset neljä lenkkiä:

ti  6.4km/42min
to 5.6km/39min
pe 5.6km/51min (mukana paljon kävelyä, kuten ajastakin voi päätellä)
la 10.1km/1:08

Tiistain lenkillä kyllä tuli taas huomattua, etten minä ole mitenkään urhoollinen juoksija. Alunperin lähdin tuolle lenkille joku vitosen rauhallinen lenkki mielessäni, mutta alkumatkan hyvän fiiliksen turvin lähdinkin kiertämään hitusen pidempää lenkkiä. Samalla tuli myös testattua vauhtikestävyyttä: valtaosa matkasta on vilkkaammin liikennöityjä teitä (osin jopa valaistuja!), mutta lenkin viimeisellä kolmanneksella täytyy juosta pimeää maalaiskujaa pitkin. Valoisalla tuo on mitä paras lenkkireitti, mutta jos tuolla tiellä pimeällä juostessa alkaa takaa kuulua porttien narinaa, niin vauhti kasvaa minulla huimasti...

Viikon loput lenkit kiersinkin suosiolla päivänvalolla. Aamulla reitillä näkyi lähinnä muita koiranulkoiluttajia, mutta lauantaina, auringonlaskun aikaan juostulla lenkillä, pääsi näkemään myös hitusen villimpää elämää: kanit pomppivat pelloilla ja laitumilla, ja kauriitakin pääsi taas näkemään. Onneksi nämä kotiseudun kauriit ovat huomattavasti arempia kuin Richmondin serkkunsa - kyseessä on kuitenkin sen verran iso eläin, että mielelläni en moisen kanssa yhteen ottaisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti