torstai 18. joulukuuta 2014

Mull' on levottomat jalat, levottomat jalat, levottomat jalat...


Poika on meillä aivan tavattoman levoton nukkuja. On unissakävelyä ja puhumista, ja ei ole mitenkään tavatonta että aamulla peitto on mytyssä jossain päin pussilakanaa. Pääsääntöisesti poika siis onkin nukkunut tilkkutäkkien alla - peittoon tikattuja täytteitä ei niin vain paikoiltaan potkitakaan.


Nyt vain pääsi käymään niin hassusti, että nelisen vuotta ommeltu peitto alkaa käydä auttamatta liian pieneksi; peiton ollessa kiskottuna korviin (poika on perinyt isänsä omituisen tavan nukkua peitto naaman yli vedettynä) eivät jalat enää pysykään lämpiminä. Oli siis aika ommella uusi peitto.


Peitto on tehty String quilt tutorialin avulla. Koska en erityisemmin rakasta kankaiden leikkaamista, päätin huijata ja ostin kaistaleet valmiina jelly roll -kerinä, kankaana Modan Road 15. Näitä keriä täkkiin kului 2, minkä lisäksi jouduin leikkaamaan vielä muutaman kaistaleen varastossa olevista kankaista.


Taustakangas on Ikean vahvaa peruspuuvillaa, ja täyte samoin Ikeasta (halvin mahdollinen peitto). Valmis peitto on hitusen helpompi käsiteltävä kuin peittovanu, joten miksi kiusata itseään turhaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti