lauantai 8. elokuuta 2015

Sinä olet minun kevääni

Tässä kävi niin onnellisesti että häihin tuli kutsu. Hääparia haluttiin luonnollisestikin muistaa heidän suurena päivänään joten jo hyvissä ajoin tiedustelin parilta kelpaisiko käsintehty lahja. Innostuneen vastaanoton myötä alkoi värien tarkempi säätäminen ja mallin etsiminen - hääpari esitti väritoiveet, minä päätin loput.


 Viikonlopun nettisurffailun ja kirjojen selailun jälkeen malliksi valikoitui Moda Bake Shopin Wishes String Quilt. Värivalinta oli myös suhteellisen helppo, väritoiveina kun oli oranssi, sininen ja viininpunainen ei kovinkaan paljon värivalikoimaa ollut, etenkin kun halusin päästä helpolla ja tehdä täkin valmiista suikaleista...


Jos mallin ja värien valinta olikin suhteellisen nopeaa niin toteutus jäi (jälleen kerran) viime tippaan. Juhannuksen tienoilla havahduin huomaamaan jäljellä olevan ajan rajallisuuden joten pakko oli laittaa töpinäksi.


Itse blokkien ompelu ja päällisen ompelu oli loppujen lopuksi melko nopea homma eli parissa päivässä homma oli ohi. Sitten koitti se istumalihaksia ja kärsivällisyyttä kysyvä osio... Alunperin suunnittelin täkinpäällisen plus oheistarpeiden toimittamista ompelimoon ja valmiin täkin noutamista viikkoa myöhemmin. Sitten vilkaisin vähän tarkemmin hintoja ja koin aikamoisen järkytyksen - no way, kyllä yhden täkin nyt aina saa itsekin tikattua.

24 kokonaista neliötä, 12 puolikasta ja reunakaistaleet. Kokonaisen neliön tikkaus vei noin 2.5h eli siitä voi laskeskella kokonaistikkausaikaa... Aivan täysin en ehtinytkään täkkiä täysin valmiiksi saada ennen Suomeen lähtöä vaan viimeiset neliöt oli tikattava anoppilassa ja serkun luona vieraillessa. Valmiiksi kuitenkin täkki tuli, jopa 6 päivää ennen deadlinea!


Täytyy sanoa että olen aivan tolkuttoman ylpeä ja tyytyväinen tästä täkistä! Käsintikkauksen ansiosta taustapuolelle ei tullut yhtään kurttua vaan kangas asettui kauniisti. Valo myös siivilöityy todella kauniisti nurjalle puolelle paljastaen etupuolen värit astetta hillitymmin - kovinkaan usein täkkiä ei tosin tule näin tarkkailtua, mutta onhan se mukava lahja antaa kun tietää taustankin olevan kaunis.


Sinä olet minun sydämeni, sinä olet ruumiini
olet jokeni alkulähde ja virtani, levon meri
sinä olet minun kevääni ja sinä olet aurinkoni
sinä kannat aamua ja koristelet yöni
katso mihin kuljet varo askeleitasi
mihin lasket jalkasi kukat puhkeaa
-A. W. Yrjänä-

Tuhannesti onnea teille rakkaat!

4 kommenttia:

  1. Oi, nyt vasta eksyin lukemaan tämän! Kiitos vielä miljoonasti, peitto on todella upea!
    Ja kiitos myös kauniista onnitteluista. ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnea teille vielä kerran; monta kertaa on jo puhuttu kuinka upeat ja rakkaudentäyteiset häät teillä olivatkaan. Ja vaikka peitto nyt paljon aikaa veikin niin teille kahdelle sen teki ilolla ❤️

      Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista