torstai 12. syyskuuta 2013

Takki Rollelle

Äitini työkaveri sai vauvan, ja vauva kuulemma tarvitsi takin. Jostain syystä nakki sitten napsahti minulle.


Lanka takkiin löytyi helposti aika pian työmääräyksen saatuani: vaaleanvihreä Dropsin Baby Merino sopii mielestäni mainiosti kuin tytölle kuin pojallekin. Tuolloin elokuussa ei nimittäin vielä mahassa olleen tulokkaan sukupuoli ollut vielä täysin selvillä - ja vaikka selvillä olisikin ollut, niin todennäköisesti tähän samaan väriin olisin joka tapauksessaa päätynyt.


Mallin suhteen oli sen sijaan enemmän ongelmia. Mikä kumma siinä on, että tyttövauvoille on toinen toistaan söpömpiä pitseneuletakkeja ja nuttuja, mutta pojille tarjotaan lähinnä tasaista neulepintaa ja jos oikein hulluttelemaan heittäydytään, niin ehkä mukana voi olla myös aina-oikeaa? Jälleen tosin minun omat henkilökohtaiset mieltymykseni karsivat varsin suuren osan tarjolla olleesta mallistosta pois - huput ovat alle puolivuotiaille tarkoitetuissa vaatteissa minun kokemusteni mukaan lähinnä tiellä, selälläänhän se vauva suurimman osan ajasta pötköttelee ellei sitten sylissä ole.


Ahkeran Ravelryn selailun jälkeen löytyi kuitenkin mieleinen malli (unisex-malli, palmikoita muttei huppua). Ohje tabletin muistiin, joten neulomisen saattoi alkaa jo Suomesta Englantiin ajettaessa. Tuolloin mukana oli tosin vain kolmosen puikot, ja tälle langalle paras olisi ollut puoli milliä pienempi koko. Toisaalta, jos neulepinta on vähän löysähkö niin joustaapahan takki myös kunnolla - ja jousto ja liikkeisiin mukautuvaisuus jos mitkä ovat myös vauvanvaatteissa mielestäni tärkeitä. Kohta kaksivuotiaalle kuvausassarillekin saatiin vielä takki päälle puettua, vaikka hihat ja helman pituus ehkä vähän turhan nafteja olivatkin.

Rollen takki (Drops Design)
Drops Baby Merino, 120 g


Kuvausassari oli innolla mukana takin kuvauksissa. Neiti 20kk on nimittäin vakaasti sitä mieltä, että päiväunet ovat vain vauvoja varten - äidiltä sen sijaan löytyy eriävä kanta tähän kysymykseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti