lauantai 2. marraskuuta 2013

Trick or Treat?

Lapsilla lokakuun kohokohta on ehdottomasti Halloween. Aivan samalla innolla kuin synttärijuhliaan eivät lapset pukujaan suunnittele, mutta kauas ei kuitenkaan jäädä. Tänä vuonna tytär päästi kuitenkin minut helpolla: edellisvuonna käyttämättä jäänyt puku mahtui edelleen päälle ja kelpasi hyvin edelleen, ja poika puolestaan halusi pukeutua kummitukseksi. Kuopukselta ei mielipiteitä pukeutumisen suhteen kyseltykään.


Vaikkeivat karhut nyt ehkä täysin Halloweenin henkeen kuulukaan, niin kyllähän grizzly bear on sangen pelottava ilmestys, eikös vaan? Koska siis kotoa löytyivät karhun naama ja korvat valmiina, niin kaupasta haettiin vain tekoturkista. Ikivanhasta Suuri Käsityölehti -lehden numerosta löytyi vauvan talvihaalarin ohje, jota yksinkertaistamalla karhuhaalari syntyi hetkessä. Tai ainakin melkein, kyllä tuohon reilu tunti upposi. 


Hitusen yllättäen pojan kummitusasun parissa tuskailinkin sitten pidemmän ajan. Jälkiviisaana on helppo todeta fiksuimman ratkaisun olleen pään ja vartalon ompelun erillisinä kappaleina - nyt tuo koko asu on yhtenä kappaleena. Poika pystyi kuitenkin puvussaan liikkumaan ja silmätkin pysyivät kutakuinkin kohdillaan, eli toimiva puku siis sen suhteen. Lisäksi kummitus oli puvusta saatujen kommenttien perusteella ihan tervetullutta vaihtelua muuten niin yleisiin noitiin ja zombeihin.


Reilun tunnin ajan kiertelimme kotikylää ristiin rastiin. Osa asukkaista toivottaa pelottelijat tervetulleiksi, osa taas ei pidä perinteestä ollenkaan. Onneksi täällä onkin tapana osoittaa Trick or treat -kiertelijät tervetulleiksi valaistuin kurpitsoin: mikäli kurpitsa ovelta löytyy, on oven takana myös todennäköisesti lämmin vastaanotto. Kurpitsattomat talot taas on syytä jättää väliin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti