lauantai 23. marraskuuta 2013

Marraskuinen lauantai


Synttäriviikonloppunsa kunniaksi mies halusi tänään lauantaina lähteä jonnekin perusleikkipuistoa kauemmaksi. Kun sääennusteetkin povasivat hyvää säätä, päätettiin lähteä ihan kunnolla liikkeelle eli reilun tunnin ajomatkan päähän Cotswoldsin maisemiin.


Näistä ipanoista ei koskaan tiedä, millä mielellä he retkelle lähtevät. Joskus puolenkin kilometrin kävely voi olla liikaa, mutta joskus, kuten onneksi tänään, he jaksavat painaa koko kolmituntisen kävelyn ajan ristiin rastiin kukkuloiden rinteitä.


Kyllähän noissa maisemissa kelpasikin kävellä; oli hieman erilaista maastoa kuin koulumatkan varrella. Suurta intoa lapsissa herätti Cleeve Hillin rautakautisen linnoituksen jäänteet maastonmuodoissa: kaikista kolmesta oli mitä suurinta hupia painaa yhtä jyrkännettä alas ja samantien toista ylös. Onneksi pehmeä sammal piti hyvin jalkojen alla, eikä tuossa kaatuminenkaan olisi hirveästi kirpaissut.


Kukkulan huipulle saavuttaessa oli evästauon paikka. Kauempaa hyvältä taukopaikalta näyttänyt jyrkänteen sivusta osoittautui todellisuudessa turhan tuuliseksi istumapaikaksi, mutta jyrkänteen huipulle nouseva polku oli juuri sopivasti kallioiden välissä tuulelta suojassa. Aurinkokin pääsi tuossa lämmittämään juuri sopivasti.


Tauon jälkeen oli hyvä jatkaa matkaa harjannetta pitkin takaisin autolle päin. Vaikkei huipulla enää mielenkiintoisia maastonmuotoja ollutkaan, niin kaikkea muuta jännittävää kylläkin: kotiin tultiin taskunpohjat liuskekiviä täynnä, kuopus kikatti katketakseen golfareiden tiiauspaikalla tanssiessaan ja kaikista meistä maisemat olivat kiipeämisen arvoisia.


Vaikka rinnettä alas tullessa onnistuttiinkin erehtymään suunnasta, päästiin autolle ylimääräisenkin kiekan jälkeen varsin positiivisessa mielentilassa. Pubilounaan (koiran kanssa Cotswoldissa liikkujien kannattaa poiketa Burton on the Waterin Duke of Wellingtoniin) jälkeen ei kuitenkaan energiaa, kuten ei tosin myöskään päivänvaloakaan, riittänyt enää muuhun kuin kotimatkaan. Seuraavalla kerralla Cotswoldsiiin suunnatessa minä ainakin haluan myös kyliä päästä tutkimaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti