perjantai 20. joulukuuta 2013

Phil ja Mick

Arki-iltapäivieni päiväkahviseurana toimivat pääasiassa vanhemmat herrasmiehet Mick ja Phil. Kuopuksen nukahdettua päiväunilleen on yleensä hyvin aikaa* neuloa ja samalla sivistää itseään Time Teamin seurassa. Hyvä niin, sillä muuten tytär tietäisi pian jo paljonkin enemmän niin kelttien, Tudorien kuin Viktoriankin aikaisesta Englannista - enemmänhän hän nyt tietää jo joka tapauksessa, mutta tämän ohjelman ansiosta ero ei ehkä kuitenkaan ole niin huomattava.

Kuten niin moni muukin neule, niin myös nämä kummipoikien (joulu)lahjatkin on neulottu Time Teamin tahdissa. Dinosauruksia arkeologiohjelmaa seuratessa, mikäs sen osuvampaa! Ohjeena oli Tot toppersin Diplodocus: koukuttava, äärimmäisen hyvin kirjoitettu ja helposti seurattava ohje. Keskimmäiselle onkin jo pusero tekeillä, pakko on ehkä neuloa kuopuksellekin oma pusero samoin kuin nuorimmallekin kummitytölle. Voisipa tuota dinosauruksen kaavaa ehkä käyttää lapasiinkin...


Ohjetta seurasin kirjaimellisesti kaiken muun paitsi raidoituksen (oranssissa paidassa lähdin lukemaan kaaviota väärästä päästä, vihreää puseron raitaosuuden neuloin ilman ohjetta) ja langanpaksuuden suhteen. Jälleen omat käsitykset pikkulapsille sopivasta vaatetuksesta voittivat ohjeistyksen ja päätin korvata ohjeen worsted -paksuisen langan (20 silmukkaa per 10 cm) fingering -paksuisella langalla (27 silmukkaa per 10 cm).


Suoraan halutun koon seuraaminen olisi tuottanut todennäköisesti vastasyntyneelle sopivan puseron, mutulla lähdin seuraamaan sopivaksi arvioimaani kokoa. Oranssi, nuoremmalle kummipojalle menevä pusero on neulottu 6v:n ohjetta seuraten, vihreä pusero on puolestaan neulottu vanhemmalle kummipojalle 10v:n ohjetta seuraten. Oranssi pusero vastaa nyt valmiina suunnilleen kaksivuotiaan kokoa, vihreä puolestaan neljävuotiaan paitaa - koitten pitäisi mennä suunnilleen oikein, onhan kummipojista nuorempi samaa kokoluokkaa oman kuopuksen kanssa ja vanhempi puolestaan oli kesällä sunnilleen päätä pidempi kolmea päivää nuorempaa pikkuserkkuaan.


Jos koot ovat väärät, niin saa palauttaa. Meillä tulee kyllä käyttöön.



*Perjantaisin ei ole aikaa. Perjantaisin siivotaan hulluna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti