perjantai 4. huhtikuuta 2014

Jos et voi piilottaa, korosta!



Jos suutarin lapsilla ei ole kenkiä, niin neulojan lasten villatakki- ja -paitatilanne on vähintään nolo. Tätä tilannetta paikkaamaan hankin jo melko pian vuodenvaihteen jälkeen langat tyttären takkia varten - kiireen vallitessa tytär valitsi värit (sininen ja valkoinen), ja minä kuvittelin kuuden kerän eli 600 gramman riittävän mainiosti yhdeksänvuotiaan villatakkiin.  


600 g olisikin epäilemättä riittänyt, mutta ikävä kyllä kerät olivat 50 g keriä, eivät sadan gramman... Erheeni huomasin vasta helmikuun puolella (perusraglan ei oikein inspiroinut neulomaan), jolloin alekorissa ei todellakaan enää samaa lankaa jäljellä ollut. Takki siis joutui uudelleen marinoitumaan keskeneräisten töiden koriin.


Maaliskuun loppupuolella päätin tarttua härkää sarvista ja neuloa takin loppuun. Vartalo-osuus suunnitellusti loppuun ja kauluksen ja nappilistan joustitna niin pitkälle kuin valkeaa lankaa riitti; joustimen päättely tämän jälken lankalaatikosta löytyneellä sinapinkeltaisella Rowanin PureWoolilla. Neuleissa siis pätee sama kuin sisustuksessa; korosta mitä et voi piilottaa! Loppu sinisestä langasta tämän jälkeen hihoihin, langan loputtua sinapinkeltaista joustinta hihat täysipitkiksi.

Joustin on viimeistelty i-cordilla

Suosikkiväriensä mukaista takkia ei tytär siis täysin saanut, mutta kyllä tämä korostusväritetty takkikin onneksi kelpaa. Tässä takissa on nyt lisäksi myös kasvunvaraa, eli eiköhän tämä nyt kesän loppuun ainakin mene.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti