keskiviikko 24. lokakuuta 2012

Huhuu!

 
Kukkuu!
 
Harjoituskappaleiden valmistuttua pääsin aloittelemaan, vihdoinkin, pöllöjä. Ensin oli vuorossa tyttären lapaset: neiti halusi lapasiinsa ehdottomasti keltaisen taustavärin, sillä pöllöt lähtevät liikkeelle kuulemma auringonlaskun aikaan. Oikean pöllön väristä lankaa minulla ei ollut, joten vihreän oli kelvattava.

Alkuperäisessä ohjeessa lapsen koko vaikutti pieneltä, joten päädyin seuraamaan aikuisten ohjetta. Leveyden puolesta lastenkin malli olisi ehkä riittänyt, mutta pituuden suhteen ei todellakaan - aikuistenkin malliin piti kavennusvaiheessa muutama lisäkerros neuloa, tai esikoisen sormet eivät olisi lapasiin mahtuneet. Lapsiparat ovat perineet vanhempiensa kädet...

Opal 4ply, lapaspariin lankaa kului yhteensä 50 g

Tyttären pöllöjen jälkeen oli pojan vuoro. Taustaväri oli jälleen yksiselitteinen; poika halusi sinisen taustan lapasiinsa. Pöllön väriksi poika olisi halunnut aluksi pinkin, mutta tämä kaavoihin kangistunut äiti ehdotteli muita värejä: välillä täällä Englannissa kirkkaat perusväritkin (keltainen, punainen ja oranssa) tuntuvat vain tytöille varatuilta, joten pinkeistä lapasista olisi voinut tulla koulunpihalla kavereilta sanomista. Onneksi oranssikin kelpaisi, ja valmiit lapaset piti saada heti tänään käteen ja kouluun näytettäviksi.

Pojan lapaset on myös neulottu muuten aikuisten ohjeen mukaan, mutta peukalokiilan kaksi viimeistä lisäyskerrosta on jätetty pois. Kiila on siis normaalin pituinen, mutta ohjetta kapeampi.

Araucania Ranco Solid (sininen) ja Opal 4ply (oranssi), yht. 50 g

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti