maanantai 2. kesäkuuta 2014

Kesän tuntua

 Perinteiseen tyyliin (kai jo kaksi vuotta putkeen on perinne?) tämä alkukesän loma vietettiin korkeanpaikan leirillä. Vuosi sitten käytiin valloittamassa Englannin korkeimmat huiput, tänä vuonna samoiltiin Alppien rinteitä. Ennen  matkaa kuvittelin meidät lomaa ajatellessani laulamaan ja tanssimaan alppiniityille Julie Andrews'n tyylin, mutta koska tapahtumateivät sijoitu toukokuun lopun Sveitsiin niin hameissa tanssahtelun sijasta päästiin kahlaamaan housut jalassa lumihankeen.


Matkalle mukaan lähti luonnollisesti myös käsityöpussi. Kaksi päivää autossa per suunta, hulluksihan sitä tulisi ilman mitään tekemistä! Tämä Isabell Kraemerin malli olikin autokäsitöiden parhaimmistoa: ohut pitsilanka ja helppo malli, eli keskeneräinen työ ei hiosta sylissä, silmukoita ei tarvitse koko ajan olla laskemassa mutta raidat tuovat kuitenkin hitusen mielenkiintoa työhön.

Debbie Bliss Rialto Lace (vihreä), 60 g ja Manos del Uruguay Lace (vaaleanpunainen), 50 g

Valmis paita ei siis paina juuri mitään eli täydellinen kesäneule. Tai miksei myös talvineule trikoopuseroiden kanssa käytettäväksi, sillä yllättävän paljon tuo pitsilankakin lämmittää - lumisella kuvauspaikalla (Thyon 2000) pusero oli nimittäin valtosan ajasta nuhaisella pojalla lisälämmikkeenä.


Yksinkertaisuudessaan aivan loistava malli! Syksymmälle onkin jo suunnitteilla ...a hint of winter tummemmista väreistä ja pitkillä hihoilla toteutettuna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti