tiistai 11. marraskuuta 2014

Park Run

 Park Run, tuo loistava konsepti! Launtaiaamuisin ympäri Britannian järjestettävä ilmainen 5km juoksutapahtuma. Ei ilmoittautumisia, riittää kunhan paikalla on pari minuuttia ennen lähtölaukausta. Ainoastaan ennen ensimmäistä osallistumistaan täytyy rekisteröityä tapahtuman sivuilla, ja osallistuessa mukana täytyy olla oma henkilökohtainen viivakoodi: No barcode, no time.


Minulla osallistumisia on takana nyt neljä. Ennätys toisella osallistumiskerralla juostu 24.12, ja tätä aikaa myös sivusin edellisellä kerralla. 24 minuutin alitus olisi tavoitteena, mutta toistaiseksi tuntuu oleva vielä niin kaukana... Suurin este (kirjaimellisesti) vaikuttaisi olevan alun ruuhka; startti tapahtuu 10 m leveänä ihmismassana jossa jokainen pyrkii saamaan mahdollisimman hyvän paikan hyvin nopeasti kapenevalla polulla. Viimeksi ruuhkassa edetessä eka kilsa vei aikaa 5.09, eli loput neljä kilsaa menivät lähestulkoon jo maagisen 24 minuutin edellyttämää vauhtia. Vauhtitreenja vain lisää, ja joku kerta röyhkeästi eturiviin - kyllä minä vielä tuon rajan alle pääsen.

Yksityiskoulun oppilaat omissa treeneissään

Koska normaalisti lenkkini ovat minimissään kolmen vartin mittaisia, tuntuu tuollainen vajaan 25 minuutin pikapyrähdys turhan lyhyeltä liikuntasuoritukselta. Alkulämmittelynä voi siis hölkätä puistoon (7.6km lyhintä reittiä pitkin), ja vitosen vedon jälkeen joko palata takaisin kotiin samaa reittiä tai kiertää maisemareittiä (12.5km). VK-vedon lisäksi lauantaiaamuun saa siis helposti ujutettua myös pitkiksen samaan hintaan.

Jos joku lukija suunnittelee lomaa Iso-Britanniaan, kannattaa etukäteen tsekata Park Runin nettisivut ja rekisteröityä mukaan. Vitosen lenkki aamulla herättää mukavasti, eikä hyvin opastetulla reitillä myöskään eksymisen vaaraa ole!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti