perjantai 12. joulukuuta 2014

Puseron pikatuunaus

 Lapsilla oli tänään Christmas Sweater Day koulussa. Ihan periaatteesta en kymppiä huonolaatuisesta puserosta maksa, etenkään kuin käyttöä todennäköisesti on vain tämän yhden päivän verran, joten ehdotin lapsille olemassa olevien puserojen tuunausta. 


Suunnitelma siis täysi kymppi. Toteutus jäi sitten viime tippaan - vaikka päivä oli ollut tiedossa jo parisen viikkoa, havahduin toimintaan vasta tänään seitsemän jälkeen, reilu tunti ennen kouluun lähtöä. Suihkuunkin pitäisi ehtiä, ja jotain olisi myös syödä...

Ensimmäisenä oli vuorossa esikoisen pusero eli jo etukäteen vahingossa tuunattu, suomeksi sanottuna kevyesti pesussa huovutettu, Twenty Ten. Kauriin hahmotelma ensin paperille ja tätä kaavaa käyttäen kuvio kimallehuovasta; kauriin ompelu (huonoa neulaa kiroten) kiinni puseroon. Kauriin valmistuttua vielä tähti vasemmalle ja tadaa, joulupusero suomalaiseen vähäeleiseen tyyliin on valmis.


Aikaa meni noin tunti. Suihkuun ehdin mutta aamupala jäi cokiksen tasolle. Poika onneksi ilmoitti lähtevänsä kouluun tavallisessa koulupaidassa.

Muutakin on tämän päivän aikana tullut valmiiksi, eli sen tämän vuoden eniten työtunteja vaatinut käsityö valmistui tänään. Tweet tweet vaan, jos joku haluaa minua jouluna muistaa niin lahjakortit (urheilu)hierojalle ovat hyvin tervetulleita ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti